bazarnews

کد خبر: ۱۱۱۷۵۲
تاریخ انتشار: ۲۶ دی ۱۴۰۲ - ۱۱:۵۷
بازارنیوز بررسی می‌کند؛
کشته شدن یک نیروی ویژه موساد در زمینه فروش نفت کرد‌های عراق به اسرائیل طی حمله دیشب سپاه به مقر موساد، می‌تواند ضربه بزرگی برای صهیونیست‌ها باشد.

گروه پرونده ویژه بازارنیوز- بهزاد قبادی؛ شب گذشته، سپاه پاسداران، برخی مواضع موساد و تروریست‌هایی که در عملیات تروریستی کرمان دست داشتند را موشک‌باران کرد که در نتیجه این اقدام، "پیشرو دیزایی"، نیروی ویژه موساد و  مسئول فروش نفت کردستان عراق به رژیم صهیونیستی به هلاکت رسید.

کرد‌ها چقدر نفت به اسرائیل می‌فروشند؟

در برخی رسانه‌ها گفته می‌شود او مدیرعامل گروه فالکون و توسعه دهنده شرکت Empire World است و بخش مهمی از صادرات نفت به رژیم صهیونیستی از اقلیم کردستان نیز غالباً به واسطه او صورت می‌گرفت.

اسرائیل یکی از واردکنندگان بزرگ نفت در کشورهای دریای مدیترانه است که بخشی از نفت خود را از اقلیم کردستان وارد می‌کند. طبق گزارشی که سال ۲۰۱۵ روزنامه تایمز اسرائیل منتشر کرده، فروش نفت کرد‌های عراق به صهیونیست‌ها تا یک میلیون بشکه هم رسیده بوده که از طریق کشتی به بندر اشکلون ارسال می‌شد.

اسرائیل از ارائه دقیق آمار در بخش‌های مختلف خودداری می‌کند، اما در آخرین گزارشی که از میزان واردات نفت توسط اسرائیل از اقلیم کردستان وجود دارد، خبرنامه انرژی MEES در ژانویه ۲۰۲۲ تخمین زد که بر اساس اطلاعات شرکت اطلاعاتی Kpler، واردات نفت خام کردستان عراق توسط اسرائیل به رکورد ۱۹۴ هزار بشکه در روز رسیده است.

طبق گزارش‌ها، در همان ماه، صادرات نفت خام از بندر ایلات به ۱۹۵ هزار بشکه در روز رسید. این ارقام بالا ممکن است یک ناهنجاری در ارائه گزارش باشد، زیرا گزارش‌های دیگر نشان می‌دهد که میانگین برای سال ۲۰۲۲، ۷۰ هزار بشکه در روز بوده است. با این حال حتی رقم پایین‌تر، حدود ۱۶ درصد از کل صادرات کرد‌ها را نشان می‌دهد.

همچنین، solutiEn در اینفوگرافیکی مدعی شده بود که عراق حدودا روزانه ۲۵۰ هزار بشکه در ماه مارس ۲۰۲۳ به اسرائیل نفت می‌فروخته که حدود ۵۰ درصد واردات طلای سیاه توسط صهیونیست‌ها بوده است.

گرچه گفته می‌شود که واردات نفت از اقلیم توسط صهیونیست‌ها، کاهش داشته و این رژیم با کسری نفت مواجه شده، اما همچنان بخش قابل توجهی از نیاز آن‌ها را کرد‌ها تامین می‌کردند. با این وجود اسرائیلی‌ها می‌گویند که روسیه و آذربایجان را جایگزین کرد‌ها خواهند کرد.

ارتباط انرژی بین اسرائیل و اقلیم کردستان از آنجا آغاز شد که بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل، حمایت خود را از استقلال کرد‌های عراق در سخنرانی در یک اندیشکده تل‌آویو اعلام کرد که چراغ سبزی برای توسعه روابط صهیونیست‌ها و حکومت خودمختار شمال عراق بود.

حال باید دید اقدام رژیم صهیونیستی در پی از دست دادن نیروی ویژه خود که بخش قابل ملاحظه‌ای از نفت مورد نیازشان را تامین می‌کرده و اکنون به هلاکت رسیده چه خواهد؟ این در حالی است که موشک‌های سپاه، تا شمال سوریه و به نزدیکی مرز این رژیم هم رسیده که می‌تواند هشداری برای کابینه نتانیاهو باشد.

از طرف دیگر، یمنی‌ها هم اعلام کرده‌اند که هرکشتی که مراودات تجاری با اسرائیل برقرار کند، در دریای سرخ مورد هدف قرار می گیرد که تاکنون ادعاهای خود را هم عملی کرده‌اند. این هم می تواند شراین مهمی از ورود نفت و انرزی به اسرائیل را قطع کند.


پایان پیام//

برچسب ها: اسرائیل ، نفت ، فروش نفت
خبرهای مرتبط
نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: