bazarnews

کد خبر: ۱۱۱۹۹۰
تاریخ انتشار: ۱۴ فروردين ۱۴۰۳ - ۱۳:۱۴
رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران ضمن اشاره به تجارت ۱۵۳ میلیارد دلاری ایران در سال ۱۴۰۲، سهم صادرات از این مقدار تجارت خارجی را ۴۹.۳ میلیارد دلار و همچنین سهم واردات را ۶۶.۲ میلیارد دلار عنوان کرد.

گروه صنعت، معدن و تجارت بازارنیوز- سعید ترکاشوند؛ «محمد رضوانی‌فر» رئیس کل گمرک ایران پیرامون آخرین وضعیت تجارت خارجی کشور در سال ۱۴۰۲ اظهار کرد: تجارت خارجی کشور (مجموع واردات و صادرات) در سال ۱۴۰۲ با ۲.۶ درصد افزایش، به رقم ۱۵۳ میلیارد و ۱۷۰ میلیون دلار رسید.

تجارت ۱۵۳ میلیارد دلاری ایران در سال ۱۴۰۲ / فاصله ۱۰ میلیارد دلاری واردات از صادرات
رئیس کل گمرک ایران درباره جزئیات صادرات ایران در ۱۲ ماهه سال ۱۴۰۲ گفت: طی این مدت، سهم صادرات ایران با احتساب نفت، برق، خدمات فنی مهندسی و تجارت چمدانی ۸۶ میلیارد و ۸۹۰ میلیون دلار بوده و در مقابل آن سهم واردات هم ۶۶ میلیارد و ۲۸۰ میلیون دلار برآورد شده است.


وی همچنین درباره میزان صادرات بدون احتساب صادرات نفت، برق، خدمات فنی مهندسی و تجارت چمدانی در سال گذشته توضیح داد: در این مدت ۱۳۶ میلیون و ۴۰۹ هزار تن کالا به ارزش ۴۹ میلیارد و ۳۳۰ میلیون دلار صادر شده که از نظر ارزش ۸.۸۷ درصد کاهش و از حیث وزن هم ۹/۸۲ درصد افزایش داشته است.


معاون وزیر اقتصاد همچنین درباره میزان ارزش صادرات نفت، برق و خدمات فنی مهندسی تصریح کرد: طی این مدت ۳۵ میلیارد و ۸۷۰ میلیون دلار نفت، ۳۷۰ میلیون دلار برق و یک میلیارد و ۲۹۳ میلیون دلار خدمات فنی مهندسی صادر شد.


رضوانی‌فر در ادامه پیرامون کسری به وجود آمده میان ارزش صادرات و واردات گفت:: طی این مدت و بدون احتساب صادرات نفت خام، خدمات فنی مهندسی و برق، حدود ۱۶.۸۷ میلیارد دلار کسری تجارت خارجی و با احتساب صادرات نفت خام، خدمات فنی مهندسی و برق شاهد ۲۰ میلیارد و ۶۱۰ میلیون دلار با مازاد تجارت خارجی روبرو بودیم.


طبق اعلام این مقام مسئول، در ۱۲ ماهه سال گذشته، ۴۸ میلیون و ۸۰۰ هزار تن کالای پتروشیمی به ارزش ۱۹ میلیارد و ۴۰۰ میلیون دلار صادر شده که به لحاظ وزن و ارزش به ترتیب ۱۱.۳۲ درصد و ۲۸.۵۹ درصد کاهش نشان می‌دهد.


رضوانی‌فر درباره سه قلم عمده کالای صادراتی در سال ۱۴۰۲ افزود: گاز طبیعی مایع شده با ۳ میلیارد و ۹۰ میلیون دلار، پروپان مایع شده ۳ میلیارد و ۶۲ میلیون دلار و قیر نفت با ۲ میلیارد و ۱۹۷ میلیون دلار سه قلم عمده کالای صادراتی در این مدت بودند.


رئیس کل گمرک جمهوری اسلامی ایران همچنین درباره سایر اقلام صادراتی ایران در سال ۱۴۰۲ هم گفت: در بین ۱۰ قلم عمده کالای صادراتی بیشترین رشد به لحاظ ارزش به گاز‌های نفتی و هیدروکربن‌های گازی شکل مایع شده با ۶۲.۶۸ درصد، سنگ آهن با ۶۲.۴۶ درصد و قیر نفت با ۲۱.۸۴ درصد و بیشترین کاهش در ارزش به گاز‌های طبیعی مایع شده با ۵۹.۱۱ درصد، پروپان مایع شده با ۱۹.۲۶ درصد و بوتان مایع شده با ۵.۸۴ درصد اختصاص یافت.


وی پیرامون بزرگترین مقاصد صادراتی ایران در سال ۱۴۰۲ گفت: چین با ۱۳ میلیارد و ۹۱۵ میلیون دلار، عراق با ۹ میلیارد و ۲۱۵ میلیون دلار، امارات متحده عربی با ۶ میلیارد و ۶۱۱ میلیون دلار، ترکیه با ۴ میلیارد و ۱۶۰ میلیون دلار و هند با ۲ میلیون دلار و ۱۷۳ میلیون دلار ۵ کشور اول مقصد کالای صادراتی ایران بودند که در مجموع ۷۴/۵۳ درصد از وزن و ۷۳.۱۳ درصد از کل ارزش صادرات کشور را به خود اختصاص دادند. متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای صادراتی با ۱۷ درصد کاهش به ۳۶۲ دلار رسیده است.


رضوانی‌فر در خصوص واردات کالا به کشور در سال ۱۴۰۲ افزود:در این مدت ۳۹ میلیون تن کالا به ارزش ۶۶ میلیارد و ۲۸۰ میلیون دلار وارد کشور شده است که به لحاظ وزن ۴.۳۹ درصد و از حیث ارزش ۹/۷۷ درصد افزایش نشان می‌دهد.


معاون وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه سه قلم عمده کالا‌های وارداتی در سال ۱۴۰۲ ذرت دامی، گوشی تلفن همراه و شمش طلا بوده است، اظهار کرد: در این مدت ۳ میلیارد و ۷۸۳ میلیون دلار ذرت دامی، ۲ میلیارد و ۹۰۶ میلیون دلار گوشی تلفن همراه و یک میلیارد ۹۳۶ میلیون دلار شمش طلا وارد کشور شده است.


او در مورد بیشترین افزایش و کاهش به لحاظ ارزش در بین اقلام عمده کالای وارداتی در سال ۱۴۰۲ توضیح داد: واردات شمش طلا، تراکتور و قطعات منفصله جهت تولید خودرو سواری از بیشترین افزایش به لحاظ ارزش و گندم، برنج و دانه سویا از بیشترین کاهش در ارزش در بین اقلام عمده وارداتی در این مدت برخوردار بودند.


به گفته رضوانی‌فر، امارات متحده عربی با ۲۰ میلیارد و ۷۸۲ میلیون دلار، چین با ۱۸ میلیارد و ۵۴۵ میلیون دلار، ترکیه با ۷ میلیارد و ۵۴۱ میلیون دلار، آلمان با ۲ میلیارد و ۱۵۵ میلیون دلار و هند با یک میلیارد و ۹۱۷ میلیون دلار ۵ کشور عمده طرف معامله واردات در سال ۱۴۰۲ بوده است.


رئیس کل گمرک در پایان خاطرنشان کرد: در سال ۱۴۰۲ حدود ۶۵ درصد از وزن و ۷۶ درصد از ارزش کل واردات کشور از ۵ کشور فوق الذکر انجام گرفت. متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی با ۵.۱۶ افزایش به رقم ۱۶۹۷ دلار رسید.


پایان پیام//

نام نویسنده:
خبرهای مرتبط
نظرات کاربران
نام:
ایمیل:
* نظر: